wtorek, 16 czerwca 2015

Sosy Folwark - idealne na grilla

Dziś przedstawiam kolejne sosy od Folwark. Tym razem poznacie nieco bliżej Sos kebab-gyros ostry oraz Remulada duńska.



Remulada Duńska
To gęsty sos z warzywami o lekkim smaku curry. Wyśmienity do jajek, wędlin, żółtego sera i grillowanych warzyw.

Sos o gęstej konsystencji i lekko żółtawej barwie. Opakowanie 410 gram. Sos u mnie w domu zrobił największą furorę i był używany praktycznie do wszystkiego...
U mnie osobiście przede wszystkim królował na szaszłykach. Smak przepyszny.


 Sos kebab-gyros ostry
Sos majonezowy o lekkiej konsystencji i wyrazistym, ostrym smaku papryki chilli. Doskonale komponuje się z potrawami kuchni etnicznych i daniami mięsnymi z grilla.

Sos naprawdę ostry, więc jest przeznaczony dla osób lubiących naprawdę, ostre "wrażenia"
Sosik już nie tak gęsty jak poprzednik o kolorze delikatnie łososiowym. Spróbowałam, oczywiście ale w ograniczonej ilości. Opakowanie również 410 gram.
Fajnie smakuję pomieszany z Remuladą duńską wtedy nie czuć aż tak wyrazistego ostrego smaku.


Serdecznie polecam sosy szczególnie w sezonie grillowym to zawsze coś innego od tradycyjnego kechupu.

Zapraszam na stronę Folwark i zapoznaniu się z bardzo bogatą ofertą produktów oraz fanpagu na facebooku KLIK
http://folwark.com.pl/
A może znacie i próbowaliście tych sosów?

17 komentarzy:

  1. Folwark kojarzy mi się jedynie z tym zwierzęcym ;)
    firmy nie znam, pierwszy raz o niej słyszę w zasadzie. Ale ostry kebab-gyros pewnie bym skosztowała ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. O jakie pyszności, takie sosy to by mi się przydały na grilla :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie lubię takich sosów. Ćwikła domowej roboty i chrzan ponad wszystko:)

    OdpowiedzUsuń
  4. muszę się rozejrzeć za nim w sklepie ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię nowości więc zerkne czy u nas są takie sosy :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. pierwszy sosik wydaje sie ze by mi posmakowal ale co do ostrego to kategoryczne nie;)nie lubie ostrych sosów ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Smacznie wyglądają :) chętnie wypróbuję kiedyś:)

    OdpowiedzUsuń
  8. chętnie po nie sięgnę :) wyglądają smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Oo, nie znam ich, ale ciekawe :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mmm na pewno przydałyby się na grilla ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam takie sosiki muszę wypróbować ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze i odwiedziny mojego bloga :)
Każdego z komentujących odwiedzę na pewno :)